fbpx
Otom autoservice blog

Piepende remmen auto: Oorzaken en oplossingen bij OTOM Autoservice

Het horen van een piepend geluid tijdens het remmen kan zowel irritant als zorgwekkend zijn. Bij OTOM Autoservice begrijpen we uw zorgen en staan we klaar om u te helpen. Piepende remmen kunnen verschillende oorzaken hebben, van onschuldig tot indicaties van serieuze problemen. In deze blog verkennen we de mogelijke oorzaken van piepende remmen en bieden we oplossingen om uw auto veilig en soepel te houden.

Wat veroorzaakt piepende remmen?

Versleten remblokken

Een van de meest voorkomende oorzaken van piepende remmen is versleten remblokken. Wanneer de remblokken hun levensduur hebben bereikt, kan het metaal van de remvoeringen in contact komen met de remschijf, wat een scherp piepend geluid veroorzaakt.

Roestvorming

Langdurig stilstaan kan leiden tot roestvorming op de remmen, vooral in vochtige omstandigheden, wat resulteert in piepende remmen bij het gebruik.

Vochtophoping

Vochtige weersomstandigheden of langdurig stilstaan kunnen leiden tot vochtophoping op de remmen, wat piepende geluiden veroorzaakt tot de remmen op temperatuur komen en het vocht verdwijnt.

Oververhitting

Het rijden met hoge snelheden gevolgd door abrupt remmen kan leiden tot oververhitting van de remblokken, met piepende remmen als gevolg.

Vuil en remstof

Vuil of remstof tussen de remblokken en remschijven kan ook piepende geluiden veroorzaken, vooral bij lage snelheden.

Geen tot weinig onderhoud

Onze ervaring heeft geleerd dat het gebrek aan / of slecht onderhoud ervoor zorgen dat remmen vaak vast gaan zitten, ongelijk afslijten en hierdoor lijden tot bijgeluid aan de remmen, grotere defecten en hogere reparatiekosten tot gevolg.

Kunnen piepende remmen kwaad?

Hoewel piepende remmen vaak een onschuldige oorzaak hebben, kunnen ze ook wijzen op serieuze problemen die de veiligheid van uw auto kunnen beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de oorzaak van piepende remmen te achterhalen en indien nodig actie te ondernemen.

Wat te doen bij piepende remmen?

Bezoek OTOM Autoservice

Bij OTOM Autoservice beschikken we over de expertise en de apparatuur om de oorzaak van uw piepende remmen snel te diagnosticeren en te verhelpen. Of het nu gaat om het vervangen van versleten remblokken of het reinigen van remstof, wij staan voor u klaar.

Regelmatig onderhoud

Regelmatig onderhoud is essentieel voor het behoud van uw remmen en het voorkomen van piepende geluiden. Bij OTOM Autoservice bieden we uitgebreide remmenservice aan, inclusief controle van remblokken, remschijven en remvloeistof.

Onderhoud uw remmen bij OTOM Autoservice

Heeft u last van piepende remmen? Laat uw auto dan nakijken door onze experts. OTOM Autoservice maakt gebruik van hoogwaardige onderdelen voor alle remsystemen, waardoor u verzekerd bent van de beste kwaliteit en service. Ook zijn onze monteurs altijd up-to-date met de nieuwste technologieën en methodes. Uw veiligheid is onze prioriteit, en wij zorgen ervoor dat u met een glimlach weer de weg op kunt.

Ga naar de bovenkant