fbpx
Otom autoservice blog

Het verschil tussen een grote beurt en een kleine beurt: Wat mag je verwachten?

Het verschil tussen een grote beurt en een kleine beurt is cruciaal voor het onderhoud van je auto. Hier duiken we dieper in op deze twee onderhoudsbeurten en wat je kunt verwachten.

Kleine beurt: Basis onderhoud

Een kleine beurt is een essentieel onderdeel van regulier onderhoud voor je voertuig. Tijdens deze beurt worden enkele belangrijke punten aangepakt:

  • Vervanging van olie en oliefilter: De motorolie en het oliefilter worden vervangen om de motor optimaal te laten presteren.
  • Veiligheidspunten: Onze experts inspecteren verschillende veiligheidspunten van je auto, zoals remmen, verlichting, schokdempers en meer.
  • Accu en vloeistoffen: De accu wordt gecontroleerd om verrassingen te voorkomen, en we inspecteren en vullen diverse vloeistoffen aan indien nodig.

Een kleine beurt is ideaal voor regelmatig onderhoud en voertuigen met minder gereden kilometers.

Grote beurt: Uitgebreider en grondiger

De grote beurt gaat een stap verder dan de kleine beurt en omvat extra werkzaamheden:

  • Uitgebreide inspectie: De auto wordt grondiger gecontroleerd, maar de exacte invulling kan variëren afhankelijk van het automerk en het type auto.
  • Diepgaande motorinspectie: Onder de motorkap wordt nauwkeurig gekeken naar vitale componenten.
  • Vervanging van filters en meer vloeistoffen: Naast het oliefilter en de motorolie worden andere filters en vloeistoffen vervangen of bijgevuld.

Het verschil in onderhoudsintensiteit tussen een grote en een kleine beurt is merkbaar, wat zich vertaalt in de prijs.

Waarom beide beurten belangrijk zijn

We raden aan zowel de grote beurt als de kleine beurt regelmatig te laten uitvoeren om onnodige defecten en reparatiekosten te voorkomen. Door dit periodieke onderhoud blijft je auto veilig en betrouwbaar op de weg, ongeacht het automerk of type auto dat je hebt. Vergeet niet dat het verschil tussen grote beurt en kleine beurt een wezenlijk effect kan hebben op de prestaties en levensduur van je voertuig. Laat je auto de aandacht krijgen die het verdient bij OTOM Autoservice!

Ga naar de bovenkant