fbpx
Otom autoservice blog

Airco reiniging – Het belang van een schoon aircosysteem in je auto

Wanneer de zon hoog aan de hemel staat en de temperatuur oploopt, is er niets fijner dan de airconditioning in je auto aanzetten. Zo blijf je ook tijdens de warmste dagen lekker koel. Maar wist je dat regelmatige airco reiniging essentieel is?

Gezondheidsrisico’s van een vervuild aircosysteem

In het donkere en vochtige milieu van het aircosysteem kunnen bacteriën, schimmels en andere micro-organismen zich gemakkelijk vestigen. Deze ongewenste gasten kunnen, eenmaal verspreid door de lucht in je auto, zorgen voor luchtwegirritaties, allergieën en andere kwalen. Voorkomen is beter dan genezen; een regelmatige reiniging van je aircosysteem is essentieel.

Meer dan alleen een pollenfilter vervangen

Het is een misverstand dat simpelweg het pollenfilter vervangen voldoende is. Verontreinigingen, bacteriën en schimmels kunnen zich namelijk ook nestelen in de verdamper van het aircosysteem. Hier komt airco well® om de hoek kijken. Een airco reiniging met airco well® bij OTOM Autoservice zorgt voor een grondige reiniging van zowel het pollenfilter als de verdamper, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je een schoon en veilig aircosysteem hebt.

Desinfectie: Reinig je airco op een veilige manier

Hoewel desinfectie vaak wordt aangeraden, is het voor zowel jou als je auto eigenlijk geen goed idee. Desinfectiemiddelen kunnen de delicate onderdelen van het aircosysteem aantasten, wat op termijn kan leiden tot beschadigingen. Nog zorgwekkender is het feit dat, wanneer deze middelen in de verdamper belanden, ze kunnen worden verspreid door de lucht in je auto. Hierdoor adem je potentieel schadelijke stoffen in, wat diverse gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Het airco well® proces: Zacht en doeltreffend

Dankzij het speciaal ontwikkelde airco well® proces is het mogelijk om je aircosysteem zacht en effectief te reinigen. Hierbij wordt een combinatie van hoge druk en chemische reiniging gebruikt die het systeem niet beschadigt en bovenal veilig is voor de menselijke gezondheid. Na een airco reiniging met airco well® bij OTOM Autoservice adem je weer frisse en schone lucht in.

Maak een afspraak voor jouw airco reiniging bij OTOM Autoservice

Een schone airco is niet alleen prettig, maar ook essentieel voor je gezondheid. Regelmatig onderhoud en een professionele reiniging, zoals met het airco well® proces, zorgen ervoor dat je veilig en gezond de weg op kunt, wat het seizoen ook is. Bezoek OTOM Autoservice voor een deskundige airco reiniging en adem met een gerust hart de frisse lucht van je airco in.

Ga naar de bovenkant